treibrazibustenineptuneforiedelta











Home | Imagini Neptun

Neptun Comorova

Complexul este situat in padurea Comorova, in imediata apropiere a statiunii Neptun, la o distanta de 1,5 km de litoral. Potentialul atractiv al acestuia, prin participarea numeroaselor elemente hidrografice, morfologice si climatice, detine o pondere hotaratoare.

Complexul apartine Universitatii Bioterra si ofera in sezonul estival posibilitati de cazare, masa, transport pana la plaja, petrecere a timpului liber si tratamente balneoclimaterice, care pot satisfacele cerintele actuale ale unui turism de calitate.

Atractia fundamentala se datoreaza Marii Negre si in acelasi timp amplasarii acestui complex agroturistic in interiorul unei paduri seculare de pin, fapt pentru care padurea Comorova poate fi considerata ”o nisa ecologica”, aceasta insemnand o punte de legatura intre zona litorala si zona de padure. Caracteristicile definitorii ale acestui complex agroturistic modern sunt calitatea si eleganta, atat in ceea ce priveste confortabilele vile in numar de 68 cu o capacitate de 300 locuri de cazare, piscine cu ape sulfuroase, terenuri de sport, bar, discoteca, 4 restaurante, terase, crama, salon rustic, loc amenajat pentru gratar, hoteluri compuse din garsoniere si apartamente cat si prin serviciile de alimentatie publica pe care le ofera. Complexul agroturistic Comorova este deschis turistilor in toate anotimpurile si nu numai vara datorita iernilor blande, dovada fiind faptul ca la Neptun in Ianuarie temperatura medie a lunii celei mai racoroase este de +0,5°C.

Litoralul romanesc al Marii Negre este cuprins intre Capul Midia la nord si Vama Veche la sud, avand o lungime de 245 km. Pe litoralul romanesc exista peste 150.000 de locuri de cazare in hoteluri, vile si pensiuni agroturistice. Amplasate de-a lungul drumului european E 87, statiunile de pe litoralul romanesc sunt: Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Neptun - Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche.

Litoralul romanesc concureaza cu cel al Mediteranei, fiind renumit pentru nisipul sau fin, de o calitate superioara. Apa Marii Negre are o salinitate redusa in comparatie cu alte mari continentale, si permite practicare sporturilor sub-acvatice si nautice în conditii bune. Zona plajei are o înclinatie extrem de redusa. Exista zone intinse de 100-200 m unde apa nu depaseste 1-1,5 m adancime, orice factor de risc fiind astfel exclus. Plaja este orientata spre est, ceea ce ofera turistilor posibilitatea admirarii rasaritului de soare si o luminozitate maxima pe tot parcursul zilei.

Renumita ca statiune de vacante estivale pentru tineri, Costinestiul se afla la 31 km sud de Constanta, langa satele Costinesti si Schitu. Acestea au fost create la sfarsitul secolului al XIX-lea de colonisti germani. Statiunea a fost construita anul 1949, cand a fost amenajata prima tabara de vacanta pentru elevi. Partea sudica al litoralului este frecventata de turisti inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Incepand cu 1959, statiunile Litoralului au fost modernizate permanent. Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia sunt destinatiile favorite ale turistilor de pretutindeni.

Deplasarea intre statiuni se face cu un mijloc de trasport în miniatura, numit minicar, care face legatura intre Mangalia si Neptun-Olimp, in zona de sud a litoralului, si turul statiunii Mamaia.

Obiective arheologice de vizitat in zona litoralului sunt: Cetatea Histria aflata pe malul Lacului Sinoie, ruinele Cetatii Tomis si Callatis, Muzeul Arheologic din Mangalia, Muzeul de Istorie din Constanta, Moscheia din Constanta si din Mangalia, Biserica Sf. Petru si Pavel din zona istorica a orasului Constanta.

Litoralul romanesc al Marii Negre ofera conditii foarte bune practicarii turismului estival dispunand si de de diverse resurse balneare ca ape minerale si mineralizate, namoluri terapeutice, oferite de lacurile din vecinatatea litoralului: Techirghiol, Tatlageac, Neptun, Belona, Siutghiol, Corbu, Sinoe, Navodari, Tasaul.

In functie de potentialul turistic bogat si variat precum si in functie de serviciile turistice asigurate se pot practica diverse tipuri de turism, cele mai cunoscute fiind: turism pentru odihna si tratament, turism pentru tineri si copii, turism de afaceri, turismul mixt polivalent pentru cura si agrement estival datorita aerului ozonat oferit de prezenta Padurii Comorova la care se adauga turismul recreativ-curativ din celelalte anotimpuri, turismul cultural legat de vizitarea zonei limitrofe unde se gasesc monumente de arta si arhitectura, a muzeelor si a caselor memoriale, turismul festivalier legat de marile orase de pe litoral Constanta (Tomis) si Mangalia (Callatis) cu festivaluri cultural –artistice nationale sau internationale, turism comercial-expozitional, turism sportiv, turism de vanatoare si turism balnear pentru cura climaterica (aer ozonat in padurea Comorova), in statiunile componente zonei limitrofe pentru cura heliomarina. De asemenea se pot organiza excursii in Delta Dunarii, precum si pe litoralul romanesc si pe cel bulgaresc.


kaufen microgynon Microgynon wird für 21 Tage genommen. Als allgemeine Regel gilt, erhalten ein Verhütungsmittel Drogen entfallen zwischen 5 und 25 Tage Zyklus. acheter cialis 20mgLe golf pour vivre vieux Le fait de jouer au golf permettrait de vivre en moyenne cinq années de plus. Beauté bras Buy Lisinopril The drug should preferably be taken once a day; food intake does not affect the result of lisinopril.